Gambia

The GambiaGambia, officieel "Republic of The Gambia", ligt op de uiterste westpunt van Afrika aan de Atlantische Oceaan. Het is met zijn 11.295 km2 het kleinste land van het Afrikaanse continent. Gambia is hiermee iets groter dan de provincies Gelderland en Noord-Brabant samen.
Van oost naar west meet Gambia ongeveer 320 km.
En van noord naar zuid varieert de breedte tussen de 25 en 50 km.
Het landschap is licht glooiend en hiermee is Gambia nog vlakker dan Nederland. Dwars door Gambia stroomt de Gambia rivier.

Gambia is een land zonder bodemrijkdommen. Toch is het land nu volop in ontwikkeling. Er wordt hard gewerkt aan de infrastructuur, het toerisme krijgt alle ruimte en traditioneel is de belangrijkste bron van inkomsten de landbouw.
Het grootste deel van de bevolking heeft geen betaald werk, maar de solidariteit is groot. Hoewel de bevolking erg arm is heerst er geen hongersnood. Wel is er een tekort aan goede scholing en stromend water. Ook zijn grote delen van Gambia nog niet voorzien van elektriciteit, waardoor het leefritme van de mensen zich aanpast aan het opkomen en ondergaan van de zon.

Gambia kent een tropisch klimaat. Flag of GambiaDe meeste regen valt in de maanden juli en augustus. Het grootste deel van de bevolking is jonger dan 20 jaar. De bevolking wordt gemiddeld nog geen 50 jaar. Dit wordt vooral veroorzaakt door de grote kindersterfte.
De verschillende stammen en religies leven vreedzaam naast elkaar.

 

 

Design & updates MDKwebdesign