Maart 2013

1k

Deze ronde gingen wij samen met een geweldig team, inclusief 2 jonge (bijna) tandartsen, m.n. onze dochter Marjolein en haar (studie)vriendin Joséphine. De bedoeling was dat zij elkaar zouden afwisselen/bijstaan aan de tweede tandartsstoel. Dit werkte slechts één ochtend. Daarna waren beiden gedreven om zoveel mogelijk ervaring zelf op te doen.

2kZo moest Harry het onderspit delven en zijn tandartsstoel inruilen voor de gewone stoel. De dames groeiden snel in hun rol en elke dag werkten zij zelfstandiger dan de dag ervoor. De laatste dag was Harry, door plaatsgebrek, alleen nog supervisor van hen. Aangezien de dames geen hulp meer nodig hadden, kon Harry ook eens rondkijken ter plekke en assisteren!

3k4k

De controles op de Jofi Prepatory School gingen soepeler dan vorig jaar en dat gold ook voor de behandelingen. Volgende keer willen wij de ruimtes voor controle en behandelingen scheiden zodat er minder angst ontstaat bij de kinderen die gecontroleerd moeten worden.

5k 6k

De overtocht naar Barra was een waar feest! Aangezien de veerboot nog steeds kapot is en ook maar weinig vaart, moesten wij onze toevlucht nemen naar een kleine praam, inclusief onze spullen. Gelukkig konden wij het materiaal droog houden.

In Bakalarr werkten wij niet in de school vanwege examens. Wij werden verplaatst naar het medisch centrum. Dit was echter geen succes. Voor de leerlingen was dit veel te ver en de volwassenen kwamen mondjesmaat. Nadat wij hier uitbehandeld waren, hebben we een nieuwe werkplek bezocht nabij Barra. Deze was optioneel voor november aanstaande, maar er was werk genoeg. De bevolking was heel blij, ook omdat wij in november weer op deze plek terugkomen.

Op 1 maart jongstleden waren wij te gast bij de Piet Heinschool in Amstelveen. Wij hebben daar de hele dag presentaties gehouden voor de leerlingen en de leerkrachten over Gambia en ons werk aldaar. Wij hebben genoten van de vragen en de reacties van de kinderen. Wij zijn ontzettend blij met de 918 tandenborstels en de 640 tubes tandpasta die zij met z'n allen voor ons verzameld hadden.

Tevens mochten wij ook een prachtig geldbedrag van hen ontvangen voor ons werk in Gambia.

Bedankt Piet Heinschool en de ouders/verzorgers!

Design & updates MDKwebdesign