Maart 2014

Het was deze keer een bijzondere reis omdat ons team een gezinsteam was. Het was gelukt om samen met onze drie kinderen en hun partners deze week het werkteam te vormen. Een droom kwam voor ons uit.

 

We waren al met drie tandartsen maar ontmoetten daar Leentje Schade, een tandarts, die zeilend rond wil trekken om hier en daar te werken. Ze heeft haar eigen poetsprogramma ontwikkeld en is vooral geïnteresseerd om dat overal op scholen te verspreiden, iets wat wij zeer toejuichen! Zij wilde graag zien hoe wij werkten in Gambia en heeft vol enthousiasme 3 dagen meegewerkt. Zo hebben we, ondanks het wegvallen van een geplande werkochtend in Jambanjelly, toch nog vele ( 1010 ) patiënten kunnen helpen in 5 dagen tijd.

Helaas hebben wij besloten onze werkplek op de Lower Basic School in Jambanjelly te laten vervallen. Deze keer werd ons een halve dag van tevoren medegedeeld dat wij niet konden komen op het tijdstip dat al 14 dagen vaststond. Ze kregen namelijk sponsoren op bezoek en dat kon volgens de directeur niet samen gaan met ons werk. Dit was niet de eerste keer dat ons dit daar overkwam. Wij zijn van mening dat we niet meer op onze afspraken met hen kunnen vertrouwen en hebben gemeend na 10 jaar hulp daar zo niet behandeld te willen worden.
Er hebben zich inmiddels nieuwe werkplekken aangediend en zo krijgen andere regio's kans om van onze aanwezigheid te profiteren.

In Gidda hebben wij het voltooien van de 4de drinkwatervoorziening bekeken. Een prachtige toren, waar al veel gebruik van werd gemaakt. Binnenkort beginnen ze met de ommuring ervan. Ook zagen we dat, door de aanwezigheid van schoon water, de bouwactiviteiten in de naaste omgeving volop aan de gang waren.

Op de North Bank hebben we een tweede goede werkplek gevonden in de grote school van Essau. Het was nog wat wennen voor de mensen maar ze waren erg blij en belden de volgende dag met de vraag wanneer we wéér komen. We hebben er vertrouwen in dat we daar de komende tijd veel mensen kunnen helpen.

Na een vergadering deze week op het kantoor van de president met de vertegenwoordigers van stichtingen, werkzaam in Gambia, kregen wij te horen dat we op plaats 5 staan van de 120 stichtingen die in Gambia hun steentje bijdragen. Een bekroning op ons werk!

Design & updates MDKwebdesign