November 2011

Portable stoel van Medical MateHet was weer een vruchtbare reis met de behandeling van 917 patiënten. Wij hebben ook nog andere medische zorg kunnen verlenen dankzij een arts die deel uitmaakte van ons team.


Wat deze reis verder bijzonder maakte was, dat wij op proef een portable tandartsstoel bij ons hadden. Deze stoel is ontwikkeld door de firma Medical Mate en heeft als voordelen dat hij makkelijk mee te nemen is en je kunt hem binnen één minuut opzetten.

De patiënt ligt zeer comfortabel en de tandarts kan zowel staand als zittend in een goede werkhouding werken. Het is ons zeer goed bevallen en hebben inmiddels de tweede stoel ook besteld.

Verder zijn wij met Paula en Maarten van Stichting Bouwen gaan kijken naar de nieuwe lokatie voor een solar-drinkwater voorziening. Deze komt te staan in het dorpje Bacary Sambouya.

 

Inmiddels is de offerte binnen en hebben wij het startsein gegeven voor de bouw. De waterput zal veilig drinkwater bieden aan ruim 1500 inwoners. In maart gaan wij het eindresultaat bekijken.

Bacary Sambouya

Design & updates MDKwebdesign